Eifel Ferienpark Prümtal
 

Het park en omgeving

Deze vrijstaande bungalow is tegen een heuvel aan gebouwd. Vanuit de woning heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving!

U hoeft zich hier geen moment te vervelen. De kinderen kunnen zich heerlijk vermaken in de  speeltuin of tafeltennissen. Bovendien bevindt zich direct naast het park een nieuw gemeentelijk openlucht zwembad . Dit prachtige  openluchtbad is geopend bij mooi weer  vanaf 15 mei t/m 1 september. Toegang GRATIS voor eigenaren en huurders.

Tevens  is er een voetbalveld en een volleybalveld.  Verder is er op het park een  restaurantje waar het gezellig een biertje drinken is of een schnitzel eten, een bakkerswinkeltje, fietsenverhuur  en  een wasserette. 

In de zomervakantie wordt een zeer afwisselend recreatie- programma geboden voor jong en oud met o.a.knutselen, boogschieten, survival , spooktochten maar ook boswandelingen en kampvuur.   

Vertier vindt u ook in het dorpje Waxweiler dat op loopafstand ligt. Hier zijn  onder andere een minigolf, tennisbanen etc. Ook kunt u hier lekker even ontspannen op de gezellige terrasjes onder het genot van een pul Bitburger Pilsener en 's avonds heerlijk eten in één van de knusse restaurants. 

Veel te doen en te beleven

In de omgeving kunt volop wandelen en fietsen met  een mountainbike maar ook met een gewone fiets naar Prum fietsen over de oude spoorbaan die onlangs geasfalteerd is. Natuurlijk kunt u ook paardrijden of gratis vissen voor gasten van ons park in de rivier de Prum. Prachtige wandelroutes lopen direct vanaf het park de bossen in.


Vanwege de centrale ligging zijn er tal van leuke autotrips naar Luxemburg (kasteel van Vianden en de abdij van Echternach), Belgische Ardennen of  de Eifel zelf. Een bezoek aan steden als Keulen, Trier met de beroemde Porta Nigra en de Kaiser Thermen, en Koblenz mag zeker niet op uw programma ontbreken.
Of wat dacht u van een bezoek aan Bitburg met zijn beroemde Bitburger Pils en de
villa Otrang en dichterbij het gezellige Prüm met de Basilika. Kortom, er zijn tal van mogelijkheden om er eens heerlijk op uit te trekken. De Eifel is een groot ruig natuurgebied afgewisseld met donkergroene bossen, begroeide akkers en goudgele korenvelden en dan weer romantische heidevelden en verlaten veengebieden.

De Eifel kent uitgedoofde vulkanen met kogelronde kratermeren. Bezoek Gerolstein eens als u zich een goed beeld wilt vormen van de interessante "Vulkan Eifel". Ook een tochtje langs één van de beroemde wildparken mag u niet missen
.


Maar ook dierentuin de Eifelzoo in Pronsfeld is zeker met kinderen een bezichtiging waard, of een dagje naar Gondorf attractiepark. 

 

Voor de Formule 1 liefhebber is  de Nürburgring of Spa/Francorchamps niet ver weg (60-70 km).

 

 

 

 

De tekst, foto's zijn eigendom en mogen onder geen voorwaarde gebruikt worden.